Szeptember 26-án a Szakszervezetek Művelődési Házában lép fel a két nagy nevettető.

Azt hittétek, hogy soha többé nem lesz Dumaszínházas stand up comedy-est Szatmárnémetiben? Nagyot tévedtetek: némi szünet után ugyanis a Business Transaction újabb hangulatjavító előadással várja a szatmáriakat, ezúttal szeptember 26-án, 20 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában. Két remek magyarországi nagydumás szórakoztatja majd a nagyérdeműt: a megunhatatlan Kiss Ádám, aki a csajok szerint nem csak vicces, hanem jóképű is, és a Szatmárnémetiben először fellépő Rekop György, akit 2008-ban fedeztek fel, s azóta számos műsorban szerepelt egyedi humorával.

Kiss Ádám szerencsi származású, pomázi lakos. Hitvallása szerint, amely a szerencsi csokigyár szlogenjére megdöbbentően hasonlít: Az élethez kell egy szerencsi Kiss. Külkereskedelmi főiskolai hallgató, általában évnyitón és évzárón elájul, de ennek ellenére a színpadi szereplés minden álma. A Magyar Rádió 5. Humorfesztiválján a Magyar Rádió díjának nyertese.

Rekop György XX. Kerület réme. Országosan ismeretlen humoristának mondják. Ez nem igaz, mert 3-an felismerték már az utcán, ebből egy az unokatestvére volt. Jelenleg általános iskolában oktat földrajzot és kémiát. Nagy álma, hogy egyszer valakiknek, vagy valamiknek a saját halottja legyen. Legnagyobb félelme, hogy egyszer megcsípi egy olyan darázs, amitől pozitív doppingtesztet produkál. Ki nem állhatja a nyalizást! Legnagyobb példaképe és mentora Litkai Gergely többszörös bon-bon díjas Karinthy gyűrűs humorista, a Dumaszínház atyja.

A két dumagép fellépésére a jegyek már kaphatók az Északi Színház jegypénztárában.